اشهر واجمل الوصفات للكيك في كل دول العالم 2021
الكيك من اجمل الوصفات اللي بنحاول نطلع فيها مهاراتنا
النهاردة جمعنالكم ملف كامل للكيك بكل حركاته و تكاته
تابعوا
كيكة الميكرويف
المقادير
100 مل ماء ساخن
175 جرام سكر
140 جرام دقيق
3 ملعقة كبيرة كاكاو
3 ملعقة صغيرة بيكينج باودر
2 بيضة كبيرة
1 ملعقة صغيرة فانيليا
رشات الشيكولاتة، للتقديم
كريمة الشيكولاته للتزيين
100 جرام شيكولاتة الداكنة، تفتت إلى أجزاء
5 ملاعق كبيرة كريمة حلوايات
الطريقة:
1 ادهنى قالب الكيك من السيليكون والصالح للميكروويف بقليل من الزيت، وضعى دائرة من ورق الخبز في القاع.
2 امزجى السكر والدقيق والكاكاو والبيكينج باودر في وعاء. في وعاء آخر، اخفقى الزيت والبيض والفانيليا و 100 مل ماء ساخن حتى يمتزجوا جيداً.
3 اضيفى المكونات السائلة إلى المكونات الجافة واخلطيهم جيداً حتى يكون لديك خليط متجانس القوام. صبى الخليط في قالب الكيك، ثم إثقبى أى فقاعات هواء على السطح. غطى القالب بغطاء بلاستيك صالح للإستخدام فى الميكروويف.
4 شغلى الميكروويف على العالى لمدة 7 دقائق. ازيلى الغطاء لمعرفة ما اذا كانت نضجت بعد بدس سيخ في الوسط: إذا خرج نظيفة تكون ناضجة. دعى القالب ليرتاح لمدة 5 دقائق، ثم فرغى الكيك من القالب على رف لتبرد.
5 الكريمة: ذوبى الشيكولاتة فى الميكروويف على المتوسط لحوالي 2 دقيقة مع التحريك كل 30 ثانية حتى تذوب.اضيفى الكريمة وإخلطيها جيداً حتى تصبح ناعمة ولامعة.
6 بعد أن تبرد الكيكة، وزعى عليها الكريمة وحبات الشيكولاتة.
كيكة الشيكولاتة
المقادير للكيكة:
30 جرام شيكولاتة نصف حلوة مقطعة.
1/2 كوب قهوة ساخنة.
3/4 كوب دقيق و2 ملعقة كبيرة دقيق.
1/2 كوب بودرة كاكاو.
1/2 ملعقة صغيرة بكينج صودا.
1/4 ملعقة صغيرة بيكنج بودركيك شيف.
1/4 ملعقة صغيرة ملح.
1 كوب سكر.
1 بيضة كبيرة.
1/4 كوب زيت ( اختارى نوعك المفضل ).
1/2 كوب بوتر ميلك ( يمكنك استدباله بكوب لبن عادى درجة حرارة الغرفة وضعى عليه ملعقة طعام خل وقلبى واتركيه لمدة 10 دقائق ثم يمكنك استخدامه).
1/4 ملعقة صغيرة خلاصة الفانيليا.
المقادير لصوص الشيكولاتة:
150 جرام شيكولاتة غير محلاة
او
(75 جرام شيكولاتة غير محلاة , 75 جرام شيكولاتة نصف حلوة).
3/4 كوب كريمة لبانى.
1 ملعقة كبيرة شراب الذرة( يمكنك إستبداله بواحد ملعقة كبيرة من العسل الطبيعى).
طريقة التحضير:
سخنى الفرن الى 150 درجة مئوية.
إدهنى صنية مقاس 8 * 2 1/2 دائرية بالزيت او الزبدة وغطيها بورق الزبدة.
قطعى الشيكولاتة نصف الحلوة وضعيها فى وعاء ثم صبى القهوة الساخنة عليها ودعيها لمدة دقيقة ثم ابدأى فى الخلط حتى تذوب الشيكولاتة ويتماسك الخليط..
فى وعاء اخر إنخلى الدقيق وبودرة الكاكاو والبكينج صودا والكيك شيف بالإضافة الى الملح والسكر معا.
.
اضربى البيض بأستخدام المضرب الكهربائى على سرعة متوسطة حتى يصبح لون الخليط اصفر حوالى 1 دقيقة ثم اضيفى الزيت والبوترميلك والفانيليا واضربى حتى تمتزج المكونات .
صبى خليط الشيكولاتة والقهوة ثم اضيفى المكونات الجافة مرة واحدة واضربى على سرعة بطيئة حتى يمتزج الخليط تماما بأستخدام ملعقة ( سبتيولا) امسحى الوعاء من الداخل من الحواف واخلطى لتتأكدى ان الجميع المكونات اصبحت متجانسة.
صبى الخليط فى الصنية وضعيها لمدة 45 دقيقة.
بردى الكيكة على رف سلك لمدة 10 دقائق ثم ضعيها على قاعدة تورتة مقاس 8 بحذر ازيلى ورق الزبدة بسلاسة ودعيها لتبرد تماما
ضعى الكيكة الباردة بالقاعدة فى صنية مغطاة بورق الزبدة.
الشيكولاتة :
قطعى الشيكولاتة الى قطع صغيرة جدا وضعيها فى وعاء متوسط الحجم.
فى وعاء اخر ضعى الكريمة اللبانى وشراب الذرة حتى تصل لدرجة الغليان خلى عينك عليها لانها ممكن تفور.
اول لما تبدأ فى الغليان ازيليها من على النار وصبيها على الشيكولاتة التى تم تقطيعها ودعيها لمدة 2 دقيقة ثم ابدأى فى التقليب ببطء من المنتصف إخلطى على شكل حلقات دائرية حتى يتماسك الخليط وصولا الى الحواف.
لتزيين الكيك صبى خليط الشيكولاتة بسرعة بدأ من منتصف الكيكة حتى تصلى الى الحواف دعيها تتحرك لمدة ثوانى ثم هزى الصنية بخفة حتى تبدأ الشيكولاتة فى التحرك حول الكيكة ,عندما تبدأ فى الجفاف احضرى ملعقة مسطحة سبتيولا صغيرة وإمسحى حول الكيكة من الاسفل عند حواف قاعدة التورتة حتى تحصلى على شكل متماسك القوام.
كيكة الاناناس المقلوبة
المكونات:
6 شرائح أناناس طازج دائرية بسمك 1 سم
150 غم دقيق فاخر
3 بيضة
3 ملعقة صغيرة خميرة حلويات مطحونة(بكنج بودر
70 غم زبدة
150 غم سكر
6 حبة كرز معلب أو محلى
7 ملعقة كبيرة عصير أناناس
الطريقة:
1- نفصل صفار البيض عن البياض ثم نخفق البياض جيداً.
2- نخفق الصفار مع 100 غم من السكر ليصبح لونه فاتح ثم نضيف الدقيق و الخميرة بعد تنخيلها.
3- نضيف 50 غم من الزبدة المذابة و عصير الأناناس لنحصل على خليط ناعم كالكريمة ثم نضيف بياض البيض المخفوق.
4- نحضر الكراميل بما تبقى من السكر و الزبدة في قالب مستطيل لا يلصق بقطر 30x 25 سم.
5- ننظف شرائح الأناناس من الجزء الصلب في المنتصف و نوزعها فوق الكراميل.
6- نضع حبة كرز في منتصف كل شريحة أناناس ثم نغطي المقادير بالخليط و نسوي السطح.
7- نطهو الكعكة في الفرن الساخن عند درجة حرارة 180 مدة 35 إلى 30 دقيقة.
8- نقلب الكعكة عندما تبرد في صحن التقديم.
تشيز كيك أوريو
المقادير:400 جرام بسكوت اوريو مطحون
80 جرام زبدة مذابة
400 مل كريمة خفق
600 جرام جبنة كريمي
100 جرام شوكولاتة بيضاء
كوب سكر بودرة أو أقل حسب الرغبة
حبات بسكويت اوريو مجروشة
طريقة التحضير:
نخلط البسكويت مع الزبده كويس ونفرده في قالب تشيز كيك ونضغط عليه بظهر المعلقة عشان نساوي السطح وبعدين ندخله الثلاجة لحد ما نجهز الكريم.
نخفق الكريمة ونسيبها على جنب وبعدين ندوب الشوكولاتة البيضاء في المايكرويف أو بالحمام المائي وبعدين نخلطها مع الجبنة الكريمي والسكر كويس وبعدين نضيف الكريمة والبسكويت المجروش ونخلطهم كويس.
نصب الخليط في قالب التشيز الكيك ونزين الوش بسكوت أوريو مطحون وندخله الثلاجة لمده 4 ساعات على الأقل .
الريد فيلفت
المقادير
- كوب ونص زبده
- كوب ونص السكر
- 3 بيضات
- 2 معلقه كبيره كاكاو
- كيس ونص لون أحمر "خاص بالاكل بالحلويات"
- معلقه صغيره من الملح
- 2 كوب ونص دقيق
- معلقه صغيره فانيليا
- كوب لبن رايب
- معلقه صغيره بيكنج بودر
- معلقه كبيره من الخل
مقادير كريمة التزيين
- ربع كيلو جبنه كريمي ناعمه
- 2 كوب سكر بودره
- معلقه صغيره فانيليا ويفضل تكون سايله
- مكعب صغير زبده حوالي 110جرام
طريقة التحضير
- باستخدام المضرب الكهربائي اخلطي الزبده والسكر واضربيهم كويس على السرعه المتوسطه، وبعدين حطي البيض والفانيليا واضربيهم كويس برضه وعلى نفس السرعه.
- هتجيبي طبق صغير وتخلطي فيه اللون الأحمر مع الكاكاو وبعدين هتحطيهم مع البيض والسكر.
- حطي الملح والدقيق والبيكنج بودر واللبن الرايب على الخليط الاساسي ، واخلطيهم كويس، وبعدين هتضيفي معلقة الخل واخفقي جيداً.
- لما تتأكدي ان القوام متجانس واللون مكفي الخليط، هتحطي الخليط فى قالب الكيك، ودخليه في الفرن على درجة حراره 180 درجه، لمدة ساعه كامله.
- هتخرجي الكيك من الفرن وتسبيه تلت ساعه يبرد، وبعدين تقسمي الكيك 3 طبقات بسكينه رفيعه من النص.
طريقة عمل كريمة التزيين
- تخلطي الزبده و الجبنه الكريمي بالمضرب كويس جدا.
- ضيفي السكر البودره للخليط، على مرتين "نص الكميه الاول وبعدين حطي باقى السكر واضربيه.
- حطي الفانيليا واتاكدي ان الخفق تمام لحد ما القوام يبقى متجانس وجاهز .
- هتفردي الكريمه بين الطبقات، وبعدين تغطي بيها الكيك من برا وتتأكدي إن مافيش أي أجزاء بارزة من الكيك.
حسب رغبتك ممكن تضيفي شرايح فراوله او ترشي السطح والجوانب باللون الأحمر.
- دخليها التلاجه قبل التقديم ب 3 ساعات على الاقل.
كيكة كريم كراميل البارده
المكوناتالطبقة الأولى:
بسكويت مفروم
نصف كوب زبدة مذابة
الطبقة الثانية:
الخطوة الأولى
٢ كوب ماء
٢ باكيت كريم كراميل
٤ ملعقة كبيرة لبن بودر
الخطوة الثانية
بسكويت مفروم
٢ ملعقة كبيرة قشطة
الوجه
٢ كوب ماء
٢ باكيت كريم كراميل
٤ ملعقة كبيرة لبن بودر
٢ ملعقة كبيرة كاكاو خام
التزيين
شيكولاتة بيضاء مبشورة - صوص كراميل
طريقة التحضير:
-يفرم البسكويت ويطحن جيدا ثم يوضع في إناء التحضير، ويضاف له الزبد المذاب ويخلط جيدا ثم يوضع في الصينية بالتساوي حتى يصبح طبقة كاملة متساوية ثم يوضع في الفريزر حتى يتجمد.
-نقوم بعمل المرحلة الأولى من الطبقة الثانية في قدر على النار ونقلبهم جيدا حتى تتم الغليان ثم نتركيها دقيقتين ثم نضع هذا الخليط علي البسكويت.
-نحضر الخطوة الثانية ثم ضعها على البسكويت ثم نضعها في الفريزر لمدة ساعتين ثم نقوم باعداد خليط الوجه ونضيفه علي البسكويت بعد اتمامه الساعتين ونضعه مرة أخري حتي يجمد ثم نخرجه ونزينه
كيكه الزبادى المحشيه
المقادير :
خليط الكيك
نخلط 2 علبة لبن + 3/4 كوب زيت + 3/4 كوب سكر ابيض ناعم
2 بيض + م ص فانيلا بودره + 3 م ك حليب بودره + كوب وربع دقيق ابيض + م ك باكينج باودر
الحشوه :
نص باكت بسكوت شاهي الكبير يكسر خشن + م ص نسكافيه + م ص قرفه مطحونه
ظرف كريم كراميل + نص كوب سكر بني + نص اصبع زبده مذوبه + جوز مكسر
( تخلط وتترك ع جنب )
الطريقه :
نضيف مكونات خليط الكيك مع بعض وتخفق بالمضرب الكهربائي
ادهني الصينيه وغلفيها بالدقيق
الأفضل ماتكثري طبقة الدقيق حتى مايسوى غلاف ع الكيكه ويخرب شكلهآا
بالبدايه ..
نحط طبقة نص خليط الكيك , ثم الحشوه , ثم طبقه الخليط
طبعاً تدخليها فرن حامي ع نار متوسطه من تحت لحد مايبدأ يرتفع الخليط وتحمر الأطراف شوي
بعدهآا تطفي من تحت وتشغلي من فوق لحد ماتستوي وتحمر الطبقه
للتزين :
بالخلاط / نص علبة نستله الكبيره + 4 حبات كيري
وممكن بس نستله ولا هيرشي او توفي الي تحبوه
كيكة الكريم كراميل
المقادير :
المقادير للكراميل
- كوبين سكر
- 4 معالق كبار ماء
مقادير الكريم
- 5 بيضات
- نصف كوب سكر
- 2 كوب حليب
- معلقة صغيرة فانيليا
مقادير الكيك
- 2 بيض
- ملعقة صغيرة ڤانيليا
- كوب سكر بودرة
- معلقتين كبار حليب
- نصف كوب زيت
- كوب دقيق
- نصف معلقة صغيرة بيكينج بودر
طريقة تحضير الكراميل:
- نسخن الفرن قبل البدء على درجة حرارة 180.
نضيف السكر مع الماء في حله على نار متوسطة، ونسيبه لحد ما يدوب خالص ولونه يبقا ذهبي، وبعدين نرفعه عن النار.
- نصب الكراميل في قاع قالب الكيك (الخاص بالكريم كراميل) ونسيبه يبرد.
طريقة تحضير الكريم
- نخفق البيض في طبق عميق بواسطة مضرب كهربائي على سرعة متوسطة.
- نضيف السكر والحليب والفانيليا للبيض، مع الاستمرار في الخفق لحد ما يتجانس الخليط.
- نصب الخليط فوق الكراميل البارد في قالب الكيك.
طريقة عمل الكيك:
- نخفق البيض في وعاء عميق باستخدام مضرب كهربائي على سرعة متوسطة، وبعدين نضيف الفانيليا والسكر البودرة مع الاستمرار في الخفق لحد ما تتجانس المكونات.
- نضيف الحليب والزيت لخليط البيض مع الاستمرار في الخفق.
- نخلط الدقيق مع البكينج بودر، ونضيفه للخليط تدريجياً ونستمر في الخفق لحد تتجانس المكونات .
- نصب خليط الكيك فوق خليط الكريم ونوزعه بالتساوي في قالب الكيك.
- نحط قالب الكيك في حمام مائي ونخبزه في الفرن لمدة ساعة أو لحد تمام النضج.
- نسيبه يبرد خالص، وبعدين ندخله الثلاجة لحد ما يتماسك الكريم كراميل.
- ندخل قالب الكيك في حمام ماء دافئ لمدة 3 دقائق لحد ما الكراميل يدوب ونقلبه في طبق التقديم ونزينه بالكريمة والفاكهة الطازجة حسب الرغبة.
تيراميسو سبونج كيك
المقادير
- 2 كوب دقيق
- 2 معلقه صغيره بيكينج بودر
- ⅛ معلقه صغيره بيكينج صودا
- ربع معلقه صغيره ملح
- 140 جرام زبده في درجة حرارة الغرفه
- كوب سكر
- 4 بيضات كبار
- معلقه ونص صغيره فانيليا سايله
- كوب الا ربع لبن
- 2 كوب إسبريسو سخن
- 4 ملاعق كبيره سكر بودره
- 225 جرام جبنه مسكربون
- نص كوب سكر بودره
- معلقه ونص صغيره فانيليا سايله
- كوب كريمه - كاكاو للتزيين
الطريقة
- نسخن الفرن على 180 درجه.
- ننخل الدقيق مع البيكينج بودر والبيكينج صودا والملح ونركنهم على جنب. - نخلط الزبده واللبن مع بعض على نار هاديه لحد ما الزبده تدوب، بس مش هنخليه يغلي.
- هنخفق البيض على اعلى سرعه لمدة دقيقه ونضيف السكر بالتدريج ونستمر في الخفق لحد ما يتضاعف حجمه ٣ مرات، حوالي 5 دقايق تقريبا وبعدين نضيف الفانيليا ونخلي السرعه متوسطه، نضيف خليط اللبن الدافي في خليط البيض ونخفق على اقل سرعه وبعدين نضيف خليط الدقيق بالتدريج ونستمر في الخفق لحد ماننزل بالخليط كله.
- نقسم الخليط في قالبين مدهونين بزبده مع رشة دقيق ونخبزه لمدة 25 - 30 دقيقه.
- بعد ما نتأكد من سوا الكيك نوارب باب الفرن ونسيبهم جوا الفرن وهو مطفي 10 دقايق وبعدين نخرج قوالب الكيك ونسيبها تبرد ربع ساعه ونفك الجوانب بسكينه براحه خالص ونخرجهم من القالب ونبدأ في تقسيم كل كيك لطبقتين من المنتصف وبعدين نسيبهم على جنب ونعمل السيرب بـ 2 كوب اسبريسو سخن مع 4 معلقه كبيره سكر بودره وبعدين نركنه.
- نجيب طبق غويط كبير ونخلط جبنة المسكربون والسكر والفانيليا لحد ما الخليط يبقا ناعم جداً.
- نخفق الكريمه لحد ما حجمها يتضاعف وتتقل معانا، وبعدين نضيفها لخليط المسكربون ونقلب بمعلقه خشب.
- نسقي طبقات الكيك بسيرب الاسبريسو ونفرد كميه بسيطه من الحشو بين الطبقات ونجمع الطبقات على بعض.
- نسقي الوش بالسيرب ونفرد باقي كمية الحشو على الوش والجوانب.
- نرش الكاكاو على الكيك.
- لازم نسيب الكيك في التلاجه 6 ساعات قبل التقديم.
5 كوب بسكويت
2 كوب آيس كريم فانيليا½1 كوب سكر
½ 1 كوب كريمة
4 ملعقة زبدة
200 غ شوكولاته
1 كوب كريمة مخفوقة
1 كوب صلصة كراميل
مكسرات للتزيين
طريقة عمل كيكة الآيس كريم بالكراميل :
1- احضري وعاء وسخّني الكريمة المخفوقة على النار ثم أضيفي الشوكولاته وملعقتين من الزبدة وقلّبي جيداً.
2- احضري وعاء وضعي السكر، الكريمة والزبدة وارفعيهم على النار مع التقليب حتى يتكون كراميل.
3- فتتي البسكويت ثم اضيفي عليه الكراميل وقلّبي.
4- احضري قالب أو صينية وضعي البسكويت ثم طبقة من الأيس كريم ثم طبقة من البسكويت.
5- ضعي صلصة الشوكولاته وصلصة الكراميل على الوجه وادخليها الفريزر لتتجمد ثم زينيها بالمكسرات وقدميها
براونيز بصوص التوفى
المقادير / لصلصة التوفي
2 كوب سكر
1 كوب زبدة
1 كوب كريمة لباني
لصلصة الشكولاتة
1 كوب كريمة لباني
2 كوب شكولاتة قطع
للبراونيز
1 كوب زبدة
1/2 كوب سكر
2 بيض
1/4 ملعقة صغيرة فانيليا
3/4 كوب دقيق
1/4 ملعقة صغيرة ملح
3/4 كوب كاكاو بودرة
جوزمكسيكي (بيكان) للتزيين
الطريقة / لصلصة الطوفي
- يوضع السكر في إناء على نارمتوسطة ويُترك حتى يذوب تماماً ويتحول لونه إلى الذهبي فقط.
- تُضاف الزبدة مع التقليب، ثم تُضاف الكريمة مع الاستمرار في التقليب حتى تتجانس الصلصة.
- تُرفع بعيداً عن النار وتُترك لتبرد وتتماسك قليلاً.
لصلصة الشكولاتة
- تُسخن الكريمة في إناء على نار متوسطة (مع مراعاة عدم الغليان).
- تُضاف قطع الشكولاتة مع التقليب لمستمر حتى تذوب تماماً وتتجانس مع الكريمة.
- تُرفع صلصة الشكولاتة بعيداً عن النار وتُترك لتبرد وتتماسك قليلاً.
للبراونيز
- يُسخن الفرن على حرارة 180 درجة مئوية.
- يُدهن قالب كيك مستطيل بالزبدة، ثم يُرش بقليل من الدقيق (مع التخلص من الزائد).
- تُخفق الزبدة مع السكر في وعاءعميق بواسطة (مضرب كهربائي) على سرعة متوسطة حتى يذوب السكر.
- يُضاف البيض والفانيليا مع الاستمرار في الخفق.
- يُخلط الدقيق، الملح والكاكاو في وعاء عميق، ثم يُضاف تدريجياً لخليط الزبدة، ويُخفق الخليط حتى يتجانس.
- يُصب في القالب المُعد ويُساوى السطح.
- يُخبز في الفرن لحوالي 20 دقيقة، ثم يُترك ليبرد تماماً، ثم يُقطع إلى مربعات.
- عند التقديم، يوضع مربع من البراونيز في الطبق ويُوزع فوقه صلصة الشكولاتة.
- يُقطع مربع آخر إلى مكعبات متوسطة الحجم، توضع المكعبات بشكل عشوائي فوق المربع الأول ويُوزع فوقها صلصة الشكولاتة والطوفي وتُزين بالجوز المكسيكي.
كيك الشوكولاته و القهوة :-
المقادير:-
200 جرام شوكلاتة داكنة.
4 م/ك قهوة اسبريسو.
1 م/ك عسل.
100 جرام زبدة.
1 كوب سكر ناعم الحبيبات
.1/4 كوب كريمة.
1 1/2 كوب دقيق.
2 حبة كبيرة بيض.
1 1 /2 م/ص بكينج بودر
رشة ملح.
كاكاو للتزيين
طريقة التحضير:
يسخن الفرن على حرارة 170 درجة ويثبت الرف الشبكي في الاعلى.
يدهن قالب متوسط بالزبة ويرش بالقليل من الدقيق المنخول أو الكاكو المنخول.
في وعاء زجاجي فوق قدر به ماء مغلي توضع قطع الشوكلانة مع الزبدة حتى تذوب قطع الشوكلاتة تماما
.تضاف القهوة والعسل ويرفع المزيج من على النار.ينخل الدقيق مع البيكنج بودر والملح.يضاف البيض الي خليط الشوكلاتة ويخفق جيدا بواسطة المضرب الكهرائي.يضاف السكر والكريمة ويخفق المزيج جيدا.
يصب الخليط في القالب ثم تخبز في الفرن لمدة 30-35 دقيقة.تترك لتبرد وتزين بصلصة الشوكلاتة والكاكوالمنخول.
لافا مولتن كيك
المقادير:
كوب شوكليت شيبس
نصف كوب زبدة
كوب دقيق لجميع الأغراض
كوب ونص سكر بودرة
3 صفار بيض
3 بيضة كبيرة
معلقة صغيرة فانيليا سائلة
طريقة التحضير:
سخني الفرن على درجة حرارة 220 وادهني 6 أكواب مولتن كيك بالزيت أو الزبدة.
دوبي رقائق الشوكولاتة مع الزبدة في حلة على النار أو في الميكروويف وقلبي كويس لحد ما الخليط يبقى ناعم.
ضيفي السكر والدقيق لخليط الشوكولاتة.
ضيفي البيض والصفار والفانيليا وقلبي مرة كمان لحد ما الخليط يبقى ناعم وبعدين وزعيه بالتساوي في الأكواب وحطيهم صينية واخبزيها على الرف الأوسط لمدة 13-15 دقيقة حسب فرنك
مرري سكينة حول الحواف عشان تفكيه واقلبي الوجة على الأطباق وبعدين قدميها مع الايس كريم.
يا ريت الوصفات تكون عجبتكم
جربوا و عرفونا النتيجة
تعليقات
إرسال تعليق
أعجبتني هذة المقالة